Welcome ~Selamat Datang

This is the LOVE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My Prince

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 25, 2011

Bukan Ku Pinta..

kalau kamu sakit kamu minta ka semua tu... penyakit aku ni bukan nya aku pinta.. makin byk penyakit yg aku dapat saat umur aku makin bertambah.. KENAPA???? ada aku minta ka.. bukan ku pinta semua ni.. bukan ku pinta menderita begini..

kenapa kamu semua xpernah faham aku.. kmu xlalui apa yg aku lalui.. di umur muda punya byk penyakit.. mampukah aku hidup mc. org biasa.. MAMPU jawap ku.. tp mcm mana juga aku mau hidup mcm org biasa kalo kamu semua sendiri xpernah pedulikan aku..

pernah kah kmu pikir sejenak.. berapa kali aku menangis dalam sehari.. berapa hari dlm hidupku aku hidup gembira tanpa tangisan.. TIDAK PERNAH... hari yg aku lalui dengan tangisan.. berharap kamu sedar apa yg ku rasakan.. cuba lah kmu memberiku semangat.. ini tidak.. marah2 lagi adalah..

pernah kah kmu telefon bertanya ; kmu dah mkn ubat ka? ubat kmu masih ada? kmu sihat hari ni? ada ka??? aku sangat sakit hati.. sebab kmu sepertinya xpernah prihatin dgn aku.. kenapa??? sebab aku sakit maka aku dibiarkan sahaja.. lebih2 kan mereka yg lain yg lebih bermasalah drpd aku.. demi mereka kamu sanggup buat apa saja.. bagi aku hal sekecil itu pun kmu xdpt buat...

KENAPA??????????????? aku merayu.. tolonglah faham aku.. aku syg kmu semua.. tolonglah sygi aku.. tanpa kmu semua aku xkan ada di dunia ni.. tanpa kmu semua aku xdpt nak teruskan hidup d muka bumi ini.. tolonglah aku.. aku mohon aku merayu.. fahamilah aku...

kmu tau ka betapa sakitnya aku.. hari2 yg ku lalui.. mana mungkin aku bisa benci kmu semua.. kerana kmu lah yg paling aku syg di dunia ini.. kmu tau ka.. kadang2 aku terfikir apa lagi gunanya hidupku ini kalau hanya tempat penyakit berkumpul jak.. kadang2 ku berharap hidupku berakhir.. supaya aku tidak menderita..

oh Tuhan, tolonglah kuatkan aku melalui semua ini.. aku sudah benar2 xkuat lagi.. :'(

p/s: luahan hatiku.. jgn ada yg tsinggung..


insan kesakitan
Sharon Jane

Thursday, January 20, 2011

berapa lama lagi hidupku... :'(

pertanyaan itu sering bermain difikiran setiap yg bergelar manusia yg hidup.. wlpn binatang pun tertanya bila dia akan akhirnya mati..betul tak?? mmm..sy pun mcm tu juga.. pergumulan hidup sy ni xdpt nak lari drpd persoalan tu.. Bilakah??Bagaimanakah??

kamu mesti tertanya2 kenapa sy ckp semua ni.. marilah sy ceritakan.. sy dpt tahu sy menghidap DIABETES pada tahun 2008.. tu penyakit kencing manis kata org kampung..org sains ckp diabetes... penyakit ni kalo dah kronik boleh sebabkan strok dan mati.. huhu..dahsyat kan.. jadi doktor yg rawat sy tu ckp kna jaga diri baik2 sebab time tu bru umur 21thn dah ada diabetes.. pergumulan dia sy kna makan byk2 jenis ubat..
kna kurang mkn gula.. bak kata org xda makan gula.. gula2 pun dah kurang..

selepas tu 2009, satu lagi penyakit jatuh cinta sma sy.. THYROID.. ni penyakit hormon.. sy punya hormon xstabil.. jd kna bagi lagi ubat-ubatan.. bertambah la stok ubat yg sy ada skrg.. pada hujung thn 2010, sy disahkan pula menghidap ASTHMA.. ni penyakit semput mengejut..huhu.. jadi doktor bagi inhaler.. ubat pam asthma..

jadi sekarang sy dah umur 23 thn pada 2011.. penyakit terkumpul dlm badan sy setakat ni ada 3. diabetes,thyroid,asthma.. semua penyakit ni boleh sebabkan maut bila kronik.. makan ubat yg banyak menyebabkan badan sy sgt lemah.. sy cepat lelah dan letih.. emosi pun selalu terganggu.. bak kata org mental jd mcm xstabil dah.. bukan mental je..fizikal,mental dan rohani..semuanya xstabil...dah tu buah pinggang sy pun sy rasa xberfungsi dgn betul.. tp sy belum cek ke doktor..

dan beberapa hari lalu sy terluka d jari gara2 main dgn kwn sy selepas kluar exam hall.. begitu mudah sekali sy terluka dan berdarah.. luka pun xsembuh lagi.. sy heran tp sy xkisah sgt.. hari ni plak masa jln2 dgn kwn td skali lagi jari kiri sy luka.. gara2 beg sy.. terus sy fikir,.. cepat juga sy terluka dan berdarah.. bila balik tu sy mula memikirkan byk benda.. byk persoalan..

adakan penyakit sy bertambah teruk.. sehingga sy senang luka dan berdarah.. mcm mana kalo sy luka teruk di kaki atau tangan.. grenti xdpt sembuh dan terpansa dipotong kaki atau tangan.. mcm mana sy nak hidup.. sy sangat takut dan sedih..

bertambah sedih lagi bila terkenangkan keluarga di rumah.. sekiranya hidup sy xlama.. dpt kah mereka terima kenyataan itu.. sedangkan sy sendiri xdpt terima.. mcm mana mummy daddy sy?? mcm mana adik2 sy.. mcm mana datuk nenek sy.. bila dpt tau sy sakit jak dorg nangis.. jgnkan dpt tau sy sakit
teruk.. huh.. mcm mana bf sy..dpt ka dia terima?? dapat kah dia terima jika sy ckp sy xdpt hidup disisi dia..

mengapa semua ni terjadi pada sy.. sy muda lagi.. kenapa sy.. kenapa penyakit ni perlu ada..???

tp ada ssorg bagi sy 1 ayat dlm bible..2 Korintus 12:7-10;
tetapi supaya aku tidak terlalu sombong kerana penglihatan-penglihatan yang luar biasa itu, aku diberikan sejenis penyakit yang sangat menyakitkan. Penyakit itu alat iblis untuk memukul aku supaya aku tidak terlalu sombong.Tiga kali aku berdoa kepada Tuhan supaya menghilangkan penyakit itu. Tetapi Tuhan menjawab, 'Aku mengasihi kamu dan hal itu sudah cukup bagimu, kerana kuasa-Ku nyata sekali pada masa kamu lemah'. Oleh itu aku lebih suka membanggakan kelemahanku, supaya merasakan kuasa Kristus yang melindungi aku. Aku bersukacita ketika mengalami kelemahan, hinaan, kesukaran, penganiayaan, dan kesusahan, kerana Kristus. Aku bersukacita, kerana pada ketika aku lemah, pada masa itulah aku mendapat kekuatan daripada Kristus.

oleh itu.. apa pun yg kan mendatang aku harus kuat.. Tuhan bersertaku..



luahan rasa hati,
Sharon Jane

Wednesday, January 19, 2011

Believe In Me – Demi Lovato « Song & Lyrics

Believe In Me – Demi Lovato « Song & Lyrics

I’m losing myself tryin? to compete

With everyone else instead of just being me
Don’t know where to turn
I’ve been stuck in this routine
I need to change my ways
Instead of always being weak

I don’t wanna be afraid
I wanna wake up feeling beautiful today
And know that I’m okay
?Cause everyone’s perfect in their usual way
So you see, I just wanna believe in me
La, la, la, la, la, la, la, la

The mirror can lie
Doesn’t show you what’s inside
And it, it can tell you you?re full of life
It’s amazing what you can hide
Just by putting on a smile

I don’t wanna be afraid
I wanna wake up feeling beautiful today
And know that I’m okay
?Cause everyone’s perfect in their usual way
So you see, I just wanna believe in me

I’m quickly finding out
I’m not about to break down, not today
I guess I always knew
That I had all the strength to make it through

And I cannot be afraid
I’m gonna wake up feeling beautiful today
And know that I’m okay
?Cause everyone’s perfect in their usual way
So you see, now, now I believe in me
Now I believe in me


tak puas hati...huh..

ni nak luahkan perasaan tak puas hati terhadap warden.. huhu.. sory warden tapi sy terpaksa meluahkan apa yg terpendam... arrrggghhhhhhhh.... kenapa sy ckp xpuas hati??? memang la.. ni semua pasal warden yg xbertanggungjawab di hostel.. suka hati dia jak mengarah org sana sini..pastu student nak contact dia xdapat.. pergi cari ke rumah dia xda.. apa punya warden.. dah tu kalo ada student yg sakit..kena bgtau warden minta bawa pg hospital.. tp kalo xdpt contact dia mcm mana,.. nak biarkan student kesakitan jak ka.. smpai mati??? huh.. panas ni.. dah tu xpa kalo siang2.. kalo mlm mcm mana?? dah la xdpt kuar hostel after 10pm..

sebagai student memang ktorg kna ikut undang2 kolej..tp kalo tu warden xbekerjasama dgn student nak buat mcm mana.. tu la ramai student memberontak.. xmau ikut undang2 sebab dorg dh xda cara lain nak luah apa yg dorg rasa selain dr perbuatan mereka..

dah tu yg ke-2 plak..rasa xpuas hati dgn senior.. bukan senior sy jak. kwn2 yg lain pun mcm tu.. dah abis stdy trus kuar dr hostel.. segala bil xsettlekan.. audit rumah pun x jd dorg xperlu byr segala kerosakan.. jd dorg lepas mcm tu jak.. perlu ka dibiarkan.. kalo ikut hati dah sy cari dorg2 ni..tp dah xdpt dah nak cari.. sbb dorg bukan bodoh.. smpai ada senior yg tipu kmi suruh byr bil.. tpksa bank in utk dia smpai RM200... tp xda dia byr apa2 pun.. apa jenis org mcm ni.. nak duit minta jak..jgn menipu..

entah sampai bila lah sy kena tahan dgn situasi mcm ni... xpa.. sabar jak Jane.. 4 bulan lagi ko berada di sini.. lepas ni.. xda dah masalah dgn warden dan senoir dgn kolej..huhu.. masalah lain plak akn dtg nanti.. jd tu belakang kira beb.. huhu.. harap2 lah ni warden sama ni senior mendapat kesedaran tentang tanggungjawab dorg.. dah besar panjang.. dah berbulu kata org..xkan xpandai pikir..

apa2 pun peace no war.. ;)

yang xpuas hati,
Sharon Jane

Saturday, January 15, 2011

Sad Day

today is a sad day.. sebab ada free call Ney call B.. tapi last2 terbegaduh la pulak.. kenapalah selalu mcm ni.. kenapa pengakhiran dia mesti begini.. Ney mudah tersinggung B mudah terasa.. last2 dua-dua xda mood.. mmm..sad la kalo mcm ni selalu.. hubungan yg kita pertahankan ni dah bertahan sehingga sekarang.. dah 7 bulan.. Ney harap hubungan ni akan berkekalan.. lebih lama dari ni..

Tuhan tolonglah.. berilah petunjuk.. adalah ini yang terbaik utk kami.. Engkau berilah kami hati yg saling mengasihi dan rendah hati.. supaya kmi xpunya ego dan dpt pertahankan hubunga
n kami ni..

Tuhan, sehingga saat ini, adalah dia adal
ah orgnya yg Engkau sediakan utk sy.. Berilah sy petunjuk..
sy buntu..sy sayang dia Tuhan..





with love,
Sharon Jane (Honey)

Friday, January 14, 2011

Intro to Sharon Jane


Wachaaaaa!!!!!!!!

Dahsyat kan.. terus kena karate... ehehe.. Halo.. sikit info tentang sy.. Nama sy Sharon Jane. Lahir 27 April 1988. Berasal dari Bintulu Sarawak.. Sekarang menuntut di sebuah kolej perubatan d Selangor.. Huhuhu..nak jadi CSI konon la...

Sy tulis blog ni sebab adik sy rekemenkan.. dia ckp boleh tempa luahkan perasaan takut kalo luah d FB org menyampah pulak kan..akakka.. ada betul jugak tu.. so tujuan sy tulis blog ni adalah utk suka2 dan sekadar memenuhi masa terluang.. juga apa yg ditulis adalah dari luahan hati seorang in san bernama Sharon Jane.. akaka..

Sy suka ketawa dan menangis so jgn heran la kalo baca blog sy yg akan datang.. Sekian dulu lah intro yg xseberapa ni.. xtau nak ckp apa lg dah...miahahha.. Bye.....


Sincerely,
Sharon Jane

Popular Posts